40003, Україна
м. Суми, вул. Харківська, п/в 12
Комерційна служба
+38 (0542) 67-42-14


Де взяти вітаміни взимку

Блідий колір шкіри, сухе волосся та ламкі нігті можуть свідчити про недостачу вітамінів в організмі. Потрібно тер­міново все відновлювати. І тут ти хапаєшся за голову. Адже на вулиці зима, а не літо.

Які продукти можуть врятувати ситуацію?

Мандарин має вітаміни групи А, С, К та Р. Фрукт насичений калієм, фосфором, натрієм, кальцієм, залізом та магнієм. Ці цитрусові не лише підвищать апетит, але й зміцнять імунну систему та нормалізують обмін речовин у вашому організмі.

Лимон. Із усіх цитрусових, лимон – найкращий помічник під час хвороб. Його додають не лише в чай, але й в са­лати, десерти, рибу та соуси. Фрукт насичений вітамінами Р, В1, В2, А та D. Також він містить клітковину, кальцій, магній, калій та залізо. Споживання в їжу лимону здатне покращити ваше травлення, стан шкіри та волосся, а також очищує кров.

Хурма. Містить вітаміни групи А, С та Р. Фрукт багатий магнієм, кальцієм, фосфором та залізом. Окрім того, хурма насичена білками, вуглеводами, водою та органічними кислотами. Також в ній присутні глюкоза та фруктоза. Тому фрукт не радять вживати при діабеті. Хурма здатна покращити роботу серцево-су­динної системи, нирок, покращує травлення та захищає від раку.

Імбир. Цей коренеплід не всім буде до смаку. Проте користь від цього продукту ні з чим не зрівняється. Імбир насичений вітамінами групи А та В, містить у своєму складі кальцій, магній, цинк та фосфор. Вживання цього продукту дозволить покра­щити роботу імунної системи, зменшить запальні процеси, підвищить обмін речо­вин та навіть допоможе для схуднення.

Сухофрукти. Насичені вітамінами А, В1, В2, РР, калієм, йодом, магнієм, міддю та залізом. Вони здатні покращити роботу травної, дихальної, серцево-судинної систе­ми та колір шкіри.

Волоський горіх. Містить вітаміни групи С, В та Е, насичений такими мікроеле­ментами як магній, залізо та фосфор. Незвична форма горіха вже сама натякає нам про те, що він чудово впливає на роботу мозку. Також покращує травлення та зміц­нює імунну систему.

Капуста. Прекрасне джерело білка. Взимку варто вживати морську та квашену капусту. Вона багата на каротин, вітаміни С, А та В та корисна для нервової й імун­ної системи. Брюсельська капуста також насичена вітамінами груп В, С, РР, калієм, натрієм, залізом та йодом. Вона здатна покращити травлення та нормалізувати ар­теріальний тиск.

Білокачанна капуста стане чудовим захисником від туберкульозної палички та стафілококу.

Бобові. Квасоля, горох та сочевиця є чудовим джерелом вітамінів та корисних ре­човин взимку. Вони багаті на фолієву кислоту, амінокислоти, кальцій, калій та залі­зо. Також містять вітаміни групи С та провітамін А. Бобові покращують травлення та виводять токсини з організму.