40003, Украина
г. Сумы, ул. Харьковская, п/о 12
Коммерческая служба
+38 (0542) 67-42-14


Ювілей у великій родині хіміків, Смачного вам!, Глухів — забута столиця України.

8 жовтня 2019 року свій ювілей святкував централізований цех контрольно-вимірювальних приладів та автоматики (ЦЦКВП та А). Йому виповнилося 65 років. З чого все починалося, і як живе сьогодні цех, ми поцікавилися у винуватців свята.

З історії:

8 жовтня 1954 року у передпусковий період Супер­фосфатного заводу виходить Наказ №189, у якому вперше згадується допоміжний підрозділ цех КВП та А. Його першим начальником був Пилип Олексій­ович ДОКУКІН, а майстром по експлуатації Євген Миколайович ТРИФОНОВ. Через декілька років , а саме в 1960 розпочинають зводити будівлю, у якій 30 вересня 1964 року розміститься цех КВПтаА, а разом із ним електроцех, ЦВПтаК. У 1986 році ут­ворився централізований цех КВП та А.

Нині цех очолює Сергій Васильович НЕЧИПО­РЕНКО. Свій трудовий шлях на підприємстві він розпочав у 1984 році. Згадує, що перша посада була слюсар-ремонтник. Поетапний кар’єрний зріст дав можливість Сергію Васильовичу здобути досвід й професіоналізм, стати «асом» у своїй справі. «На­чальником цеху мене призначили у кінці грудня 2006 року. Очолювати цех не боявся, адже досконало знав процеси, з якими мав справу. Єдине, що спочатку викликало складнощі – адміністративна частина ро­боти», -говорить Сергій Васильович.

Сьогодні в цеху працює 139 чоловік. Головні цілі їхньої роботи незмінні: ремонт, обслуговування за­собів КВПтаА в основних цехах. Капітальний ремонт приладів централізованого цеху. «Ціную у своїх пра­цівниках професіо­налізм, відповідаль­ність та відданість. Адже більшість колег усе своє життя пра­цюють на підприєм­стві. Вони цінують те, що мають, і вірять, що в майбутньому на нас чекають тільки кращі зміни!» — підкреслив начальник цеху, наго­лосивши на тому, що в свій дружний колек­тив вони з радістю ще приймуть слюсарів з КВПтаА.

А й справді, колектив у ЦЦ КВПтаА надзви­чайно дружний! По­трапивши сюди, почуваєш себе затишно й спокійно, тут відчуваєш незамінне домашнє тепло. Можливо, колектив і не наймолодший на підприємстві (серед­ній вік 45-50 років), але точно досвідчений і високо­професійний. Із старожилів підприємства хочеть­ся відмітити заступників начальника цеху Миколу ЛАВРИКА та Олександра СІДЕНКА, старшого май­стра Миколу ВАКУЛУ, а також Леоніда СОКОЛОВА та Михайла СКОРДІНА. Завдяки мудрості й досвіду цих працівників вдається виконувати, здавалося б, неможливі завдання. Та й молодь не відстає від своїх старших наставників. Молоді майстри та слюсарі такі як: Микола КОШИЛЬ, Олександр МОСКАЛЕН­КО, Олександр ТУРКО — готові експериментувати й шукати нові рішення до вже давно відомих проблем.

У цеху близько сорока чоловік носять звання «За­служений ветеран праці», а дев ’ ять працівників від­значено державними та урядовими нагородами.

Працівники ЦЦ КВПтаА залишаються кращими й поза робочий час. У минуломі році цех став чем­піоном 69-ої Спартакіади ПАТ «СУМИХІМПРОМ». Вони постійні призери всіх спортивних змагань й активні учасники всіх культурно-масових заходів. Наприклад, одні з кращих атлетів підприємства – Вадим СВЯТОБАТЬКО (слюсар з КВПтаА) та Воло­димир ТКАЧЕНКО (провідний інженер-електрик), один із кращих футболістів Павло МАТВЄЄВ (слю­сар з КВПтаА). Та що тут дивуватися, є з кого брати приклад. Начальник цеху Сергій НЕЧИПОРЕНКО і сам постійний учасник всіх спортивних заходів під­приємства, міста й неодноразовий чемпіон. Бути першими всюди й завжди – головний орієнтир пра­цівників ЦЦ КВП та А.

Щиро вітаємо родину ЦЦ КВПтаА з ювілеєм. Нехай ваша натхненна праця приносить бажані результати на користь підприємству й державі вцілому. Бажаємо, щоб із кожним роком колектив міцнішав й поповнювався тільки цінними кадрами. Не зраджуйте традиції бути кращими й залишай­теся такими ще довгі роки!

Смачного вам!

20 жовтня — вся світова спільнота святкує Міжна­родний день кухаря. Кухар — одна із найдревніших професій. Але сьогодні це не просто професія, це — мистецтво! Адже результат роботи кухарів прино­сить неабияку насолоду.

Директор КГХ Людмила ПЕРЬКОВА повідомила, що сьогодні її штат налічує 100 працівників із них: 28 кухарів і 4 кондитери. Серед працівників є За­служені ветерани підприємства, які не один десяток років присвятили роботі кухаря. Це Галина ПЕТРО­ВА та Валентина КОЗАКОВА. Цих милих жінок ви впізнаєте із тисячі, адже вони вже більше сорока років радують хіміків смачними стравами. Тому бе­ручи гарячий борщ на роздачі, не забудьте посміх­нутися нашим диво-кухарям. Секрети кухні як ніхто знає Алла ТИМЧЕНКО та Тамара МІЩЕНКО, які вже більше 30 років задовольняють смакові бажання хіміків. Ці жінки не просто досвідчені працівники, а й чудові наставники!

Борщ, запіканка, млинці – одні з найулюбленіших страв хіміків. Бригадир кухарів їдальні заводоуправ­ління Раїса МАРТИНЕНКО запевняє, що секрет смачних страв полягає у тому, що вони приготовані з любов’ю і гарним настроєм. Ця кухонна аксіома до­бре відома і молодим працівникам. Тетяна ПЕТРЕН­КО, Ольга КЛІМАС, Наталія КОЧМАК, Наталія ТРОХИМЕНКО, Юлія ЛОВАС, Олена ІНДИЛО не відстають від досвідчених наставниць і вміло грають­ся з інгредієнтами, створюючи нові смаколики.

Дорогі кухарі, нехай ваша робота приносить насо­лоду хімікам, а вам натхнення й бажання творити. Дивуйте всіх оригінальністю страв і смаковими но­винками, створюйте кулінарні шедеври! Ми щиро дякуємо вам за ситі животики!

Глухів — забута столиця України

Уже за традицією «титанівці» зустрічають жовтень разом

05 жовтня вони вирушили до Глухова, де провели пізнавальний вихідний. Забута столиця України (під час Гетьмаства Глухів був обраний столицею Лівобережної України) здивувала хіміків дивовижною архітектурою, пей­зажами й загадковою козацькою історією. Під час екскурсії наші туристи відвідали церкву Трьох Анастасій, Миколаївську церкву, краєзнавчий та археологічний музеї. Мали можливість споглядати архітектуру міста з вежі міського водогону. Дорогою назад вони завітали до Путивля, де відвідали Молченський монастир.

«Титанівці» вдячні за веселе й пізнавальне дозвілля адміністрації під­приємства, об’єднаному профспілковому комітету та своїм головам цехових комітетів, які взяли активну участь в організації відпочинку. За комфортну подорож висловлюють вдячність автотранспортному цеху та водію Володи­миру, а за смачний обід і вечерю комбінату громадського харчування.

Ось так весело, непомітно й пізнавально пролетіли вихідні для праців­ників ОЦДТ!